.

 

w w w . s t a c h t e s . c o m

Λογο-Στάχτες

(παρουσίαση συνεργατών/συντελεστών)

Συνεργάτες: Α έως Κ

Τα ονόματα είναι με Λατινική ή Ελληνική αλφαβητική σειρά:- Χριστιάνα Αβρααμίδου ~ Αδαής ~ Θανάσης ΑΘανάσιος~ Δημήτρης Αθηνάκης ~ AnnaTi ~ Σπύρος Αραβανής ~ Μαρία Αλεξοπούλου ~ Σταύρος Ασημακόπουλος ~ Χρυσούλα Βακιρτζή ~ Δημήτρης Βαρβαρήγος ~ Μανώλης Βασιλάκης ~ Γιώργος Βασιλείου ~ Όλγα Βασιλείου ~ Λεία Βιτάλη ~ Νίκος Βλαχογιάννης ~ Θεοδόσης Βολκώφ ~ Θοδωρής Βοριάς ~ Cinuk ~ Ανδρέας Γεωργαλλίδης ~ Στέλλα Γεωργιάδου ~ Θανάσης Γιαννόπουλος ~ Αντρέας Γιολάσης ~ Γιάννης Γκέκας ~ Αρετή Γκιωνάκη ~ Larry Cool ~ Johnny Droga ~ Κατερίνα Γναφάκη ~ Νίκος Γουδανάκης ~ Κωνστάνς Δημά~ Γιώργος Δελιόπουλος ~ Κώστας Π.. Δάρμος ~ Νίκος Δήμου ~ Βασίλης Ζαρείφης ~ Σταύρος Ζαφειρίου ~ Πάνος Ζέρβας ~ Αριστοτέλης Ζωσάκης ~ Ευγενία Ηλιοπούλου ~ Φαίδων Θεοφίλου ~ Isis ~ Δημήτρης Καρύδας ~ Δώρα Κασκάλη ~ Σταύρος Κάτσαρης ~ Κατερίνα Κατσίρη ~ Γιώργος Κεντρωτής ~ Ίριδα Κούτσα ~ Κώστας Κουτσουρέλης ~ Δημήτρης Π. Κρανιώτης --> Συνεργάτες( Λ έως Ω) ---->

ΣΤΕΙΛΤΕ ΤΑ ΚΕΙΜΕΝΑ ΣΑΣ ΣΤΙΣ "ΛΟΓΟ - Σ Τ ά Χ Τ Ε Σ"

αρχή σελίδας

Χριστιάνα Αβρααμίδου: Ποίηση

Σύντομο Βιογραφικό: Γεννήθηκε στο Μαρούσι της Αθήνας το 1978.
Σπούδασε Αγγλική Γλώσσα και Φιλολογία στο Πανεπιστήμιο Κύπρου και συνέχισε τις σπουδές της σε μεταπτυχιακό επίπεδο στο πανεπιστήμιο του Warwick στο Ηνωμένο Βασίλειο στον κλάδο της Αγγλικής Λογοτεχνίας και Ψυχανάλυσης. Το 1999 έκδωσε την πρώτη ποιητική συλλογή με τίτλο «Σχοινιά και Ναυάγια»με χορηγία του Πανεπιστημίου Κύπρου και το 2002 τη δεύτερη συλλογή «Ένας Λόγος Για Να Αγαπήσεις Την Νύχτα» των εκδόσεων Πλανόδιον της Αθήνας, συλλογή η οποία τιμήθηκε με το Κρατικό Βραβείο Νέου Λογοτέχνη το 2003 στην Κύπρο. Η Τρίτη της συλλογή με τίτλο «Όλες οι Μέρες Χιόνι» μόλις κυκλοφόρησε και πάλι από τις εκδόσεις Πλανόδιον.
Τον περασμένο Σεπτέμβριο, εκπροσώπησε την Κύπρο στον τομέα της Λογοτεχνίας στην εκδήλωση Μπιενάλλε, στη Νάπολη της Ιταλίας, τη μεγαλύτερη πολιτιστική εκδήλωση σε Ευρώπη και Μεσόγειο, που γίνεται για νέους δημιουργούς. Το 2001,κέρδισε επίσης βραβείο σε διαγωνισμό ποίησης στο Ηνωμένο Βασίλειο με αποτέλεσμα να εξασφαλίσει συμμετοχή σε σεμινάρια ποίησης και μετάφρασης που έγιναν στην Ταραζόνα της Ισπανίας.
Ποιήματα και κριτικές για την δουλεία της έχουν δημοσιευθεί σε εφημερίδες και λογοτεχνικά περιοδικά σε Κύπρο και Ελλάδα ,ενώ ποιήματά της μεταφράστηκαν σε Ισπανικά, Ιταλικά και Σέρβικα.

 

αρχή σελίδας

Αδαής

Σύντομο Βιογραφικό: Γεννήθηκε στην Αφρική το 1970. Έζησε στην Αθήνα και την Κύπρο και τώρα - προσωρινά - ζει στην Ταϊλάνδη. Έγραψε τέσσερα βιβλία, δούλεψε σε εφημερίδες και ραδιοσταθμούς και τώρα βγάζει τα προς το ζειν με τη φωτογραφική του μηχανή. Άλλα κείμενά του θα βρείτε στον διαδικτυακό του τόπο http://diigima.blogspot.com

 

αρχή σελίδας

Θανάσης Αθανάσιος

Σύντομο Βιογραφικό: Έχει εκδώσει 2 ποιητικές συλλογές: Βαυβώ και Υαλοκαμβάς.

 

 

 

 

αρχή σελίδας

Δημήτρης Αθηνάκης: Λογοτεχνία

Σύντομο Βιογραφικό: Γεννήθηκε τον Ιούνη του 1981 στη Δράμα. Είναι επιμελητής εκδόσεων, γραφιάς, διαβαστής και blogger ασχολούμενος με τη λογοτεχνία υπό διάφορες απόψεις. Συνεργάζεται με τη Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Σερρών γράφοντας κριτικές για τη σύγχρονη ελληνική λογοτεχνία. Έχει σπουδάσει Κοινωνική Θεολογία στην Αθήνα, Φιλοσοφία στη Θεσσαλονίκη και Φιλοσοφία της Επιστήμης στο Amsterdam. Μένει επίμονα στο κέντρο της Αθήνας. Δικτυακός Τόπος: http://athinakisdimitris.wordpress.com

 


αρχή σελίδας

AnnaTi: Ποίηση

 

 


αρχή σελίδας

Σπύρος Αραβανής: Ποίηση

Σύντομο Βιογραφικό: Γεννήθηκε το 1979 στον Πειραιά. Σπούδασε φιλολογία στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και μετεκπαιδεύτηκε στον τομέα της διαπολιτισμικής εκπαίδευσης στο ίδιο πανεπιστήμιο. Σήμερα είναι υποψήφιος διδάκτορας. Ποιήματα και στίχοι του έχουν δημοσιευθεί σε ηλεκτρονικά και έντυπα λογοτεχνικά και μουσικά περιοδικά (Δίφωνο, Καλειδοσκόπιο, e.missos.gr, elogos.gr, stixoi.gr). Δικτυακός Τόπος: http://poiein.gr

αρχή σελίδας

Μαρία Αλεξοπούλου: Ποίηση

Σύντομο Βιογραφικό: «Γεννημένη το 1974 στην Καλαμάτα, ταξίδεψα πολύ σε τόπους, ανθρώπους και καταστάσεις μέχρι να καταλήξω εδώ που τώρα είμαι. Η γραφή ήταν πάντα το πιο δικό μου σπίτι. Ελπίζω να μπορώ πάντα να ζω μέσα του.»

Το Σεπτέμβριο του 2006 κυκλοφόρησε από τις εκδόσεις Γαβριηλίδης η πρώτη ποιητική συλλογή της Μαίρης Αλεξοπούλου, με τίτλο «Ερώμαι».

 

αρχή σελίδας

Σταύρος Ασημακόπουλος: Περιπλάνηση

Σύντομο Βιογραφικό: Γεννήθηκα, παρά τις άκαρπες προσπάθειές μου να μείνω εκεί που ήμουν... το Νοέμβρη του 1969. Αυτό το 69 πάντα μου προξενούσε δέος, ίσως γιατί είναι ο ίδιος αριθμός σε αντίθετες όψεις, ίσως και γιατί ήταν μια εποχή αλλαγών! Έτσι προσπαθώ να τα βλέπω όλα σχετικά, κάνοντας και τον συνήγορο του διαβόλου ακόμα και στο Θεό. Κατά τ’ άλλα, ανέκαθεν μ’ άρεσε να ανακαλύπτω τη μαγεία μέσα στην καθημερινότητα κι αν δεν υπάρχει, να την δημιουργώ. Δεν ξέρω αν μπορώ να με εντάξω σε κάποια κατηγορία, απλά μ’ αρέσει να εκφράζω αυτό που αισθάνομαι, άλλοτε με πεζό λόγο άλλοτε με στοίχο, εικόνα ή και με απλή κουβέντα, ή και με σιωπή... Είμαι της άποψης πως ο ποιητής είναι ο τρελός του θεού, που μην αντέχοντας τον ψίθυρο του θείου... μαίνεται από βακχική φρενίτιδα, οπότε όλα του επιτρέπονται.
---Ζω και εργάζομαι σαν σώμα στην Αθήνα, μα όποτε βρίσκω ευκαιρία αφήνω τον Κόρτο Μαλτέζε να ταξιδέψει με όποιο άψυχο κι έμψυχο μέσο μπορεί. Με μια κουβέντα Περιπλανώμαι αναζητώντας...

αρχή σελίδας

Χρυσούλα Βακιρτζή: Λογοτέχνης

Σύντομο Βιογραφικό: Γεννήθηκε στην Καβάλα όπου και κατοικεί. Από νεαρή ηλικία ασχολείται με τη λογοτεχνία και την ποίηση που πραγματικά λατρεύει. Αν και δεν φοίτησε σε σχολείο, έμαθε μόνη να διαβάζει, να γράφει, να χειρίζεται γραφομηχανή και ηλεκτρονικό υπολογιστή. Με τη Μέθοδο δι’ αλληλογραφίας σπούδασε Αγγλικά, Δημοσιογραφία, Δημόσιες Σχέσεις και Ψυχολογία. Κείμενά της έχουν δημοσιευθεί κατά καιρούς σε σοβαρά λογοτεχνικά έντυπα. Τα τελευταία χρόνια συνεργάζεται με την εφημερίδα Χρονόμετρο ως βιβλιοκριτικός. Τα ποιήματα που ακολουθούν είναι από την τέταρτη ποιητική της συλλογή, η οποία κυκλοφόρησε το Δεκέμβρη του 2006, με τίτλο «ΑΘΙΚΤΑ ΚΕΙΜΕΝΑ».

 

αρχή σελίδας

Δημήτρης Βαρβαρήγος: Λογοτέχνης

Σύντομο Βιογραφικό: Γεννήθηκε στην Αθήνα. Σπουδάζει σεναριογραφία, θέατρο και λογοτεχνία “awarded by the writing school”. Από τη θεατρική ομάδα “ΔΙΟΔΟΣ” ανέβηκαν τα έργα:: «Τύψεις» - «Οι ανάγκες των αισθήσεων» - «Το όνειρο μιας αγάπης» και «Ο έρωτας και ο θάνατος». Στη λογοτεχνία εμφανίζεται με το μυθιστόρημα «Η γοητεία της δεύτερης φύσης». Η διττή προσωπικότητα ενός νέου και η πάλη του για την απόκτηση της φυσικής του ταυτότητας.
Ακολουθούν τα βιβλία:
«Πάθος» νουβέλα, εκδόσεις Όμβρος
«Με το ίδιο χρώμα η νύχτα και η σιωπή». μυθιστόρημα, {Στρογγύλη, Αιγαίο. Η Αγνή μεγαλώνει σε ένα φάρο με τον παππού της. Ο ψυχικός της κόσμος την κάνει θρύλο στους ναυτικούς όπως και στον νεοφερμένο γιατρό που την ερωτεύεται παράφορα…}
«Γυναίκες του Κόσμου». μυθιστόρημα, Κόρινθος 4ος αιώνας π. Χ. στον κήπο της Αφροδίτης γεννιέται ο έρωτας του Αλκαίου και της Ινώ, που όμως οι συγκυρίες τούς στερούν την ένωση.
«Είναι δύσκολη η αγάπη». μυθιστόρημα, Η πορεία προς το απόλυτο φυσικό απόκτημα, την αγάπη.
«Αδιέξοδοι έρωτες», Νουβέλες & διηγήματα για τις ανθρώπινες σχέσεις
από τις εκδόσεις του Χρήστου Ε. Δαρδανού.
«ΥΠΑΤΙΑ» Ιστορικό μυθιστόρημα για τη ζωή της νεοπλατωνικής φιλοσόφου, μαθηματικού και αστρονόμου, Υπατίας. Εκδόσεις Άγκυρα.
Το βιβλίο παρουσιάστηκε από το Ίδρυμα Ελληνικού Πολιτισμού στην Αλεξανδρινή Βιβλιοθήκη της Αιγύπτου.
«Ίμερος και Αστραία – Το μυστικό της σιωπηλής χώρας» είναι το πρώτο βιβλίο ηρωικής φαντασίας για παιδιά από τα πέντε συνολικά για την ολοκλήρωση της ανθολογίας, Ουρανός, από τις εκδόσεις Χατζηλάκος.
«Το υστερόγραφο μιας συγνώμης». μυθιστόρημα. εκδόσεις Άγκυρα.
Η υπέρβαση ενός άγραφου νόμου εξ’ αιτίας του αρρωστημένου πάθους που καταστρέφει την αγαθότερη φυσική σχέση.
Τα παιδικά εικονογραφημένα βιβλία με αναφορά σε ιστορικές μορφές του Βυζαντίου:
«Θεοδώρα, μια αληθινή αυτοκράτειρα», η ιστορία της αυτοκράτειρας Θεοδώρας.
«Διγενής Ακρίτας, ο ήρωας που έγινε θρύλος», η ιστορία του Διγενή Ακρίτα μέσα από το έπος.

Υπό έκδοση από τις εκδόσεις Άγκυρα είναι τα βιβλίο: «Τα παιδιά των θεών».

Ο Δημήτρης Βαρβαρήγος, είναι ένας εκ των τεσσάρων ιδρυτών του λογοτεχνικού περιοδικού “Ίαμβος” και μέλος της Εταιρείας Ελλήνων Λογοτεχνών.

 

αρχή σελίδας

Μανώλης Βασιλάκης: Συγγραφέας, εκδότης, αρθρογράφος.

Σύντομο Βιογραφικό: Γεννήθηκε σε λάθος χώρα το 1955. Έκανε λάθος σπουδές (φυσικομαθηματικά) αφού ζει στη χώρα του ανορθολογισμού. Έκανε λάθος επαγγελματικές επιλογές, διευθύνοντας επί είκοσι έτη τον εκδοτικό οίκο Γνώσεις, ενώ ματαιοπονούσε αρθρογραφώντας σε ελληνικά έντυπα των οποίων υπήρξε συνεργάτης (περ. «Αντί», εφημ. «Εξουσία», «Το Βήμα», «Αυγή», «Απογευματινή» κ.ά.), κακή συνήθεια την οποία απέβαλε.
Εξέδωσε πέντε δικά του βιβλία (Πραγματική Ανάλυση (Real Analysis), Άπαντα Έβερτ - μια πολιτική ιλαροτραγωδία, «Καλά να πάθουν!» - Η ελληνική κοινή γνώμη μετά την 11η Σεπτεμβρίου, Τι έκαναν ο Ριχάρδος και ο Γιάννης στο Πρωτοδικείο;, Η Μάστιγα του Θεού, και συνεχίζοντας τα λάθη του πρόκειται να εκδώσει μερικά ακόμη τα οποία παραμένουν ανέκδοτα. Εξακολουθεί να ζει με την ίδια σύζυγο εδώ και 30 χρόνια, ενώ είναι ευτυχής που η κόρη του σπούδασε, ζει και εργάζεται στο Λονδίνο (University College London). Ο ίδιος δεν έχει αποφασίσει ακόμη τι θα κάνει στη ζωή του όταν θα μεγαλώσει. Για το μόνο που έχει αποφασίσει είναι ότι «δεν θα γίνει Έλληνας ποτέ». Σιχαίνεται τις καυχησιολογίες λογίων και διανοουμένων όπως: «Οι Έλληνες δεν υπόκειντο ούτε το πάλαι ούτε το νυν εις τους νόμους της φύσεως». Δεν έχει «ελληνική» συνείδηση, έχει συνείδηση ευρωπαϊκή ή καλύτερα οικουμενική (άλλως πανανθρώπινη).Δικτυακός Τόπος: http://mvasilakis.wordpress.com

 

αρχή σελίδας

Γιώργος Βασιλείου: Ποίηση

Σύντομο Βιογραφικό: Γεννήθηκε στη Θήβα. Μεγάλωσε και σπούδασε στην Αθήνα. Ζει και εργάζεται στην Ουάσινγκτον, ΗΠΑ. Έχει εκδώσει 2 ποιητικές συλλογές: τις "Ζωή εν Απουσία" (1997) και "16 Ανακλάσεις" (2000) στις Εκδόσεις Απόπειρα, και οι δύο αυτές συλλογές του είναι δίγλωσσες, δηλαδή και στην αγγλική, εκμεταλλευόμενος την παγκοσμιότητα αυτής της γλώσσας, σαν μόνιμος κάτοικος των ΗΠΑ.

 

αρχή σελίδας

Όλγα Βασιλείου: Ποίηση

Σύντομο Βιογραφικό: Γεννήθηκε το 1979. Έχει κάνει σπουδές πληροφορικής που είναι η κυρίως απασχόλησή της. Παράλληλα συγγράφει και ασχολείται κυρίως με τη μοντέρνα, μεταμοντέρνα και visual ποίηση.

 

 

.

αρχή σελίδας

Λεία Βιτάλη: Συγγραφέας

Σύντομο Βιογραφικό: Γεννήθηκε στην Αθήνα και κατάγεται από την Κωνσταντινούπολη. Σπούδασε Νομικά, Ψυχολογία και Δημοσιογραφία ενώ παρακολούθησε σεμινάρια Θεατρικής Γραφής και Σκηνοθεσίας.
Στα γράμματα εμφανίστηκε το 1986 με το μυθιστόρημα ΑΝΝΑ Χ. (Εκδόσεις Εξάντας). Ακολούθησαν Η ΚΟΙΛΙΑ ΤΗΣ ΜΕΤΑΦΡΑΣΤΡΙΑΣ (Εκδόσεις Εξάντας 1988), Η ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΤΗΣ ΜΝΗΜΗΣ (Εκδόσεις Εξάντας 1993), Η ΜΥΡΩΔΙΑ ΤΟΥ ΜΑΥΡΟΥ (Εκδόσεις Εξάντας 1995), ΤΟ ΠΑΡΑΜΥΘΙ ΤΟΥ ΜΕΓΑΛΟΥ ΦΟΒΟΥ (Εκδόσεις Καστανιώτη 1999, Μέγα Βραβείο Μυθιστορήματος Τρανούλη και υποψήφιο για το βραβείο του ΔΙΑΒΑΖΩ), ΣΚΟΤΕΙΝΕΣ ΜΗΤΕΡΕΣ (Εκδόσεις Πατάκη 2005), ΙΕΡΗ ΠΑΓΙΔΑ (Εκδόσεις Πατάκη 2006).
Στο θέατρο εμφανίστηκε το 2000 με το έργο της ΤΟ ΓΕΥΜΑ (Κρατικό Βραβείο Θεατρικού Έργου 1998) που παίχτηκε για 2 χρόνια στην Αθήνα από τη Θεατρική Σκηνή σε σκηνοθεσία Αντώνη Αντωνίου και στην Κύπρο από το Δημοτικό Θέατρο Λάρνακας το 2003 σε σκηνοθεσία Άλκη Κρητικού. Ακολούθησε το έργο της ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ πάλι από τη Θεατρική Σκηνή το 2002. Το 2004 ανέβηκε στο Λονδίνο στο θέατρο Riverside Studios το έργο της ΡΟΣΤΜΠΙΦ (Κρατικό Βραβείο Θεατρικού Έργου 1994 και Διεθνής Τιμητική Διάκριση 1995) από τον θεατρικό οργανισμό Trojan Horse σε σκηνοθεσία Άλκη Κρητικού. Το 2005 ανέβηκε στο Θέατρο Εμπρός το ADDIO DEL PASSATO σε σκηνοθεσία Τάσου Μπαντή. Έχει διασκευάσει και σκηνοθετήσει για το θέατρο της Ραφήνας τα έργα: ΡΩΜΑΙΟΣ ΚΑΙ ΙΟΥΛΙΕΤΑ ΣΤΟ ΜΠΑΡ ΤΩΝ ΑΓΓΕΛΩΝ, Η ΣΟΝΑΤΑ ΤΟΥ ΣΕΛΗΝΟΦΩΤΟΣ και Η ΚΥΡΙΑ ΤΟΥ ΠΑΘΟΥΣ (παράσταση με μουσική από το έργο του Τεννεσσή Ουΐλιαμς ΤΟ ΓΛΥΚΟ ΠΟΥΛΙ ΤΗΣ ΝΙΟΤΗΣ.
Έχει πάρει μέρος σε 2 Διεθνή Θεατρικά Συνέδρια με θέματα: «Ο Μύθος στο Σύγχρονο Θέατρο» και «Η Βία στο Σύγχρονο Θέατρο» και στην Ημερίδα με θέμα: «Η Προώθηση του Ελληνικού Θεατρικού Έργου στο Εξωτερικό».
Έχει γράψει ακόμη τα θεατρικά έργα: ΕΥΑΝΝΑ, ΘΗΡΙΑ ΣΤΗΝ ΑΠΟΘΗΚΗ, ΤΖΙΝ ΦΙΖΖ (Βραβείο ΠΕΛ), ΑΓΑΠΑ ΜΕ!
Έχει εργασθεί σαν δημοσιογράφος σε περιοδικά και σαν κειμενογράφος σε διαφημιστικές εταιρίας (Βραβείο της Ένωσης Διαφημιστών Ελλάδος, Πανευρωπαϊκό Βραβείο Rizzoli).
Συνσεναριογράφος στην κινηματογραφική ταινία Ελεύθερη Κατάδυση του Γ. Πανουσόπουλου (Κρατικό Βραβείο Ταινίας). Έχει γράψει 75 σενάρια για την τηλεόραση καθώς και σενάρια για ραδιοφωνικές σειρές.
Έχει διατελέσει μέλος της κριτικής επιτροπής για τα τηλεοπτικά βραβεία, μέλος του διοικητικού συμβουλίου της Ένωσης Σεναριογράφων Ελλάδος, του Διεθνούς Ινστιτούτου Θεάτρου και του Γνωμοδοτικού Συμβουλίου του Κέντρου Κινηματογράφου. Είναι τακτικό μέλος της Εταιρίας Θεατρικών Συγγραφέων

αρχή σελίδας

 

Νίκος Βλαχογιάννης: Λογοτεχνία

Δικτυακός Τόπος: http://ioudas.com

 

 

 

.

αρχή σελίδας

Θεοδόσης Βολκώφ: Ποίηση

Σύντομο Βιογραφικό: Γεννήθηκε το 1980 στην Αθήνα, όπου ζει και εργάζεται. Κατάγεται από την Κω. Το 2004 κυκλοφόρησε βιβλίο του με τίτλο «Τα τραγούδια της Ψυχής και της Κόρης» (Γαβριηλίδης). Στο ιστολόγιο του theodosisvolkof.blogspot.com δημοσιεύει κείμενα και ποιήματά του.

.

αρχή σελίδας

Θοδωρής Βοριάς: Ποίηση

Σύντομο Βιογραφικό: Γεννήθηκα στη Θεσσαλονίκη (1970), ζω στην Καλαμαριά με τη σύζυγο και τα δύο παιδιά μας. Κατά το 1995 ανακάλυψα στην ποίηση τη διέξοδο έκφρασης για τις συχνότατες αποδράσεις μου.
Ποιήματά μου έχουν δημοσιευτεί στα περιοδικά Μπιλιέτο, Ενδοχώρα, Ρωγμές, Σύγχρονη Σκέψη, στο διαδίκτυο στο ηλεκτρονικό περιοδικό Στάχτες, και στις λογοτεχνικές ιστοσελίδες Ανεμολόγιο, Λέξημα, Περί γραφής, Ίστρος κλπ.
Το 2005 εκδόθηκε η ποιητική μου συλλογή με τίτλο «Το τρύπιο ταβάνι» από τις εκδόσεις Ερωδιός με ποιήματα της περιόδου 2000 - 2005.
Το 2008 εκδόθηκε η ποιητική μου συλλογή με τίτλο «Νυχτερινές επιπλοκές» με ποιήματα της περιόδου 2006 – 2008.
Διατηρώ το ιστολόγιο «εργαστήρι» http://vorias.blogspot.com
και ένα ιστολόγιο για τα λογοτεχνικά δρώμενα «Λογοτεχνικά επίκαιρα» Ηλεκτρονική δ/νση: thodorisvorias@gmail.com


αρχή σελίδας

Cinuk: Μουσική, Ποίηση

Σύντομο Βιογραφικό: Γεννήθηκε στις 14/5/1985, τελείωσε το λύκειο και έκτοτε σπουδάζει ηχοληψία και μουσική τεχνολογία , κύρια ενασχόληση του είναι η μουσική και η συγγραφή στίχων.
Το πρώτο e-book του βρίσκεται στο στάδιο της εικονογράφησης και αναμένεται να δημοσιευτεί με τον ερχομό του νέου έτους. Όσοι ενδιαφέρονται μπορούν να το αποκτήσουν δωρεάν μέσω e-mail: cinuk.ra@gmail.com

.

αρχή σελίδας

Ανδρέας Γεωργαλλίδης: Ποίηση

Σύντομο Βιογραφικό: Γεννήθηκε στη Λευκωσία το 1975. Σπούδασε Παιδαγωγικά (Πτυχίο 1998), Ιστορία - Αρχαιολογία (πτυχίο 2002) και Φιλοσοφία (Μinor πτυχίο 2002) στο Πανεπιστήμιο της Κύπρου. Aκολούθησε μεταπτυχιακές σπουδές (DEA) στο Παρίσι (2002-2003) στο Τμήμα Φιλοσοφίας (Université de Paris I - Panthéon - Sorbonne). Σήμερα είναι υποψήφιος διδάκτωρ Φιλοσοφίας στο Ηνωμένο Βασίλειο (University of Sussex).
Εξέδωσε τις ποιητικές συλλογές Αντικείμενες Ημιευθείες (1998), Παγωμένο Kενό στους 516º C (2001), Κλειδωμένες Θάλασσες (2003) και την τετράγλωσση ποιητική συλλογή (ελληνικά – αγγλικά – γαλλικά – γερμανικά) Όταν βυθίζεται το πιάνο (2004). Ποιήματα του έχουν δημοσιευτεί σε ελληνικά και ξένα λογοτεχνικά περιοδικά.

αρχή σελίδας

Στέλλα Γεωργιάδου: Ποίηση

Βιο-ΓΡΑΦΙΚΟ μιας προαναγγελθείσης ωριμότητας: Λέτε να ήμουν πάντα πλασμένη για την ποίηση και να μην το είχα καταλάβει; Σαρά-ντα χρόνια κοινωνός της άγνοιας με ελάχιστες εφηβικές αναλαμπές κι ακόμη λιγότε-ρες νεανικές ανορθογραφίες; Παραλειπόμενα θα έλεγα αιφνίδιας κρίσης στα πρόθυρα της ωριμότητας. Μια ιστορία γνωστή και καθόλου εξαιρετέα. Γεννήθηκα το 1966 σ’
μ’ ένα ζαβό υπερμέγεθες ιδεαλιστικό γονίδιο -κουσούρι- που στο τέλος, το αγάπησα.
Συγκυρίες κι επιλογές μ’ έσπρωξαν στο χώρο της εφαρμοσμένης τέχνης κι επιστήμης.
Έτσι σπούδασα την αρχιτεκτονική με πάθος πιστεύοντας σ’ έναν κόσμο φτιαγμένο από ανθρώπους για τον «Άνθρωπο». Αυταπάτη που κράτησε περίπου δέκα χρόνια, αφήνοντας μικρά σημάδια προσανατολισμού, σ’ αυτό που λέμε: αντλώ από το πα-ρελθόν, συνομιλώ με το παρόν, σχεδιάζω το μέλλον. Όμως η σύγχρονη πραγματικό-τητα “αλλού βοσκάει”… Η ποίηση στάθηκε, το τελευταίο μου προπύργιο δημιουργι-κής έκφρασης κι επικοινωνίας, όταν εμπλεκόμενη για τα καλά πια στα γρανάζια της σαρκοβόρας κρατικής μηχανής απώλεσα όλα εκείνα που με μεγαλώσανε. Με τη ζωή οι σχέσεις μου είναι άριστες. Αυτή κρύβεται στην καθημερινότητα κι εγώ στα όνειρά μου… συνήθως στην ομίχλη του Θερμαϊκού.
Τι κατάρα κι αυτή!
Μέρες ν’ αποκαθηλώνω τη βροχή
για να στεγνώσει ο νους μου
και στα δελτία των καιρών,
ο βίος αίθριος!

αρχή σελίδας

Θανάσης Γιαννόπουλος


---

 

 

αρχή σελίδας

 

Αντρέας Γιολάσης

Σύντομο Βιογραφικό: Γεννήθηκα και ζω στην Αθήνα. Μεταβολίζομαι διαρκώς. Ήδη διαγράφω μια τροχιά  προς άγνωστη κατεύθυνση….

 

 

 


-.

αρχή σελίδας

 

Γιάννης Γκέκας: Λογοτεχνία

Σύντομο Βιογραφικό: Ζει και εργάζεται στο Βόλο.

 

 

.

αρχή σελίδας

Αρετή Γκιωνάκη: Λογοτεχνία

Σύντομο Βιογραφικό: Γεννήθηκα «ευτυχώς» για τους γύρω μου, μια ζεστή Τρίτη Ιούνη του 1959 στην Αθήνα. Σπούδασα σχέδιο - λογιστικά - αστρολογία.(Άσχετα μεταξύ τους αλλά χρήσιμα). Παρακολούθησα σεμινάρια συγγραφής ιστορικού μυθιστορήματος, και ελληνικής - ξένης λογοτεχνίας. Ασχολούμαι με το γραπτό λόγο από εικοσιπενταετίας.
Γράφω, ότι μπορώ να γράψω και μ’ αρέσει πολύ. Το πρώτο μου βιβλίο «ΤΑΞΙΔΙ ΜΕ ΤΑ ΦΤΕΡΑ ΕΝΟΣ ΑΓΓΕΛΟΥ» διηγήματα, εκδόθηκε το 1997, (ΙΔΜΩΝ). Το δεύτερο, «ΕΡΩΤΑΣ ΣΤΗΝ ΑΒΥΣΣΟ» μυθιστόρημα, εκδόθηκε το 2002, (ΙΔΜΩΝ). Κατά περιόδους δημοσιεύονται κείμενα μου σε έγκριτα λογοτεχνικά περιοδικά.
Αρθρογραφώ σε περιοδικό ποικίλης ύλης και κάνω βιβλιοπαρουσιάσεις στο έγκυρο Περιοδικό Τέχνης και Πολιτισμού Ίαμβος και στο Λογοτεχνικό Περιοδικό Πνοές Λόγου και Τέχνης, όπου είμαι μια εκ των δύο υπευθύνων διεύθυνσης και έκδοσής του.
Επίσης, είμαι υπεύθυνη της Λογοτεχνικής Ομάδας Ιδεόπνοον Πετρούπολης, όπως επίσης υπεύθυνη δυο λεσχών ανάγνωσης (ενηλίκων και παιδιών).

αρχή σελίδας

 

Larry Cool: δικτυακός ποιητής ή ποιητής ακτιβιστής του Δικτύου

Ποιος είναι ο Λάρρυ: Ο Λάρρυ είναι: ο φίλος σας, ο γνωστός σας, συγγενής σας ή κάποιος στον οποίο δεν πάει το μυαλό σας ότι γράφει ποιήματα και σας τα στέλνει με e-mail. Μπορεί επίσης να είναι: ο αντιπαθητικός εργοδότης ή προϊστάμενος, ο βαρετός συνάδελφος του γραφείου, ο υφιστάμενος που περιφρονείτε, ο ασήμαντος κλητήρας, ένας φυλακισμένος για κακούργημα, ένας τρόφιμος ψυχιατρείου, το παιδί που φέρνει τις πίτσες, ένας παλιός εραστής που σας θυμάται που και που. Ίσως είναι ο γιατρός που γνωρίζει τα μυστικά του σώματος και της ψυχή σας, ο ταχυδρόμος που φέρνει άλλοτε ευχάριστα κι άλλοτε δυσάρεστα νέα, ο γείτονας που μισείτε. Γιατί ο Λάρρυ δεν αποκαλύπτει το όνομά του; Γιατί τότε πρέπει να αντιμετωπίσει την προκατάληψη που έχει ο περισσότερος κόσμος για τους ποιητές, ότι δηλαδή είναι άχρηστοι, ανάξιοι στη ζωή, αργόσχολοι, ή στην καλύτερη περίπτωση αφελείς, γραφικοί τύποι. Γιατί στέλνει ποιήματα; Γιατί πιστεύει ότι η ζωή χωρίς ποίηση είναι σκέτη κόλαση. Τι είδους παρέμβαση είναι αυτή που κάνει ο Λάρρυ στο δίκτυο; Διπλή: Πρώτον, η κοινοποίηση ά-χρηστων ποιημάτων, μετατρέπει στιγμιαία το δίκτυο από διακινητή χρηστικών πληροφοριών, σε μέσο βαθιάς και ουσιαστικής ανθρώπινης επικοινωνίας. Και δεύτερον, ο Λάρρυ σας προτείνει ν' αλλάξετε τον τρόπο που βλέπετε τους άλλους ανθρώπους. Σας προτείνει ν' αρχίσετε να τους θεωρείτε όλους -και τους εαυτούς σας- εν δυνάμει ποιητές.

Ο Larry Cool έχει γράψει το μυθιστόρημα, ΤΟΝ «ΚΑΝΕΝΑ»... ΘΑ ΤΟΝ ΦΑΩ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ!, εκδόσεις Τυφλόμυγα-Αμόνι. Κριτικές: http://book.attack.gr/?p=53. http://agavazo.blogspot.com/2006/08/larry-cool.html, Βιβλιοπωλεία: Πρωτοπορεία - www.protoporia.gr, Παπασωτηρίου - www.papasotiriou.gr , Ανεμολόγιο - www.anemologio.com.

.;

αρχή σελίδας

Johnny Droga: Λογοτεχνία

Σύντομο Βιογραφικό: Γεννήθηκε, ζει και σίγουρα θα συνεχίσει να ζει για πολλά χρόνια ακόμη στην Αθήνα. Την εποχή αυτή σπουδάζει κάτι που δεν τον ενδιαφέρει και πολύ τελικά. Όταν δεν βαριέται γράφει μικρά διηγήματα ενώ ανέκαθεν τον γοήτευε και η πρόζα.

 

 

.

αρχή σελίδας

Κατερίνα Γναφάκη: Ποίηση

Σύντομο Βιογραφικό: Αγαπώντας τις λέξεις που τις νιώθω σαν κορμιά που ανασαίνουν, αποκρυπτογραφώ τους παλμούς της ζωής καθώς και τους κραδασμούς της καρδιάς της δικιάς μου και των άλλων, έτσι όπως τους ακούω μέσα στη σιωπή, αλλά και μέσα στο βουητό της ύπαρξής μου. Με τη μουσική τους συνθέτω και με τα χρώματά τους ζωγραφίζω μικρά κι αθέατα κομμάτια της ζωής, χωρίς λόγο, δίχως αιτία. Δεν είμαι η Ποιήτρια, αλλά ένα από τα πολλά της χέρια. Έτσι το ποίημα δεν είναι δικό μου έχει μόνο το γραφικό μου χαρακτήρα.

.
αρχή σελίδας

Νίκος Γουδανάκης: Ηθοποιός

Σύντομο Βιογραφικό: Ταξιδεύοντας γεωγραφικά και καλλιτεχνικά, σπουδάζοντας θεωρητικά κι εργαστηριακά την Θεατρική τέχνη, και τη φιλοσοφία της Τέχνης(Αισθητική), βρίσκομαι σε αγωνιώδη πανικό εδώ και χρόνια. Δεν ξέρω πού θα καταλήξω, αλλά, προς το παρόν είμαι καλλιτεχνικό θύμα της Τευτονικού βάθους και της πειθαρχίας, αλλά και της Διονυσιακής Ελληνικής Αναρχίας. Ο στόχος μου, η ουτοπία μου, είναι να βιώσω την ηδονή της ισορροπίας μεταξύ του Διονυσιακού και του Απολλώνιου. Να μην αφήσω τη φιλοσοφία να μου πνίξει τον καλλιτεχνικό οργασμό, ενώ, ματαιοπονώ να βιώσω συνειδητά, να ερευνήσω, τα παράδοξα, τα μυστήρια που μου χαρίζει η καλλιτεχνική μου περιπέτεια. Κάθε χρόνο πάω χειρότερα... Κι όλα αυτά, διότι πάντα πιστεύω, ότι είμαι στην τελευταία στροφή και μετά θα δω μια ταμπέλα, που θα μου πει, πού βρίσκομαι.

αρχή σελίδας

Κωνστάνς Δημά: Λογοτεχνία

Σύντομο Βιογραφικό: Γεννήθηκε στο Γράμμο Καστοριάς. Έχει ζήσει και εργαστεί ως ξεναγός, μεταφράστρια, διερμηνέας και καθηγήτρια στη δευτεροβάθμια και τριτοβάθμια εκπαίδευση στην πρώην Τσεχοσλοβακία - σήμερα Τσεχία -, Γαλλία, Βουλγαρία, Ελλάδα και Βέλγιο. Το καλοκαίρι του 2009 επιστρέφει οριστικά στην Ελλάδα και αποφασίζει να εγκατασταθεί στην Κρήτη. Έχει εκδώσει τέσσερις ποιητικές συλλογές (από τις οποίες μία δίγλωσση και μία τετράγλωσση σε μορφή e-book), μία μυθιστορηματική μαρτυρία στα ελληνικά και στα γαλλικά, ένα δοκίμιο στα γαλλικά και αρκετά βιβλία μεταφράσεων. Έχει συνεργαστεί με τον σκηνοθέτη Γιώργο Αγαθονικιάδη στη συγγραφή του σεναρίου για τη μεγάλου μήκους ταινία του, "Φθινοπωρινή επιστροφή", με μαθητές της Βαρβακείου Σχολής στο λεύκωμα "Les coins lumineux d'Athènes" ("Φωτεινές γωνιές της Αθήνας"), με μαθητές του ελληνικού Γυμνασίου-Λυκείου Βρυξελλών στο λεύκωμα "Invitation à un voyage captivant" ("Πρόσκληση σ' ένα συναρπαστικό ταξίδι") καθώς επίσης και με ποιητές, μεταφραστές και γλωσσολόγους δημοσιεύοντας σε διάφορους εκδοτικούς οίκους και περιοδικά στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Ποιήματά της έχουν μεταφραστεί στα ελληνικά, γαλλικά, τσέχικα, βουλγαρικά, αγγλικά, ισπανικά, ιταλικά και ρωσικά.

 

.αρχή σελίδας

Γιώργος Δελιόπουλος

Σύντομο Βιογραφικό: Ονομάζομαι Δελιόπουλος Γιώργος και είμαι μόνιμος κάτοικος Κοζάνης, ευτυχισμένος σύζυγος και προσεχώς πανευτυχής πατέρας. Ήρθα στη ζωή πριν από 28 χρόνια σε μια από τις επίπεδες πόλεις του μακεδονικού κάμπου, στην Αλεξάνδρεια Ημαθίας. Εκεί έμαθα τα πρώτα γράμματα και ν’ αποτυπώνω έμμετρα τις σκέψεις μου στο χαρτί. Μετά φοίτησα στο Τμήμα Ιστορίας-Αρχαιολογίας του ΑΠΘ και συνέχισα με μεταπτυχιακές σπουδές στην Προϊστορική Αρχαιολογία, παλεύοντας πάντα ν’ αποκαλύψω κάποια από τα προϊστορικά μυστικά της μακεδονικής γης. Τα τελευταία τρία χρόνια ως φιλόλογος προσπαθώ να μεταδώσω στα παιδιά την αγάπη για τ’ Ωραίο και τ’ Αληθινό μέσα από λέξεις, στίχους κι ιστορίες. Σε τούτη την πορεία μου η ποίηση ήτανε, είναι και θα είναι πάντα το φιλόξενό μου καταφύγιο.

 

αρχή σελίδας

Κώστας Π. Δάρμος

Σύντομο Βιογραφικό:Γεννήθηκε το 1956 στην Άκκρα της Γκάνας από Έλληνες γονείς. Το 1979 απόφοίτησε από το Χημικό τμήμα του Πανεπιστημίου της Πάτρας. Εργάστηκε στη χημική βιομηχανία και τώρα υπηρετεί στο Δημόσιο ως καθηγητής Μ.Ε. Το βιβλίο του «Οι Αρχαίοι Ποταμοί της Πελοποννήσου» Εκδόσεις Ανοιχτή Πόλη, είναι το πρώτο του που εκδίδεται. Μπορείτε να διαβάσετε το Aλφειός και Αρέθουσα στο τεύχος 18 του περιοδικού μας.


αρχή σελίδας

Νίκος Δήμου: Λογοτέχνης - Δοκιμιογράφος

Σύντομο Βιογραφικό:Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1935. Τελείωσε το Κολλέγιο Αθηνών, ενώ παράλληλα σπούδαζε γαλλική φιλολογία στην Αθήνα.
----1954-1960: φιλοσοφία και αγγλική φιλολογία στο Πανεπιστήμιο του Μονάχου. Το πρώτο του βιβλίο εκδόθηκε το 1953. Ακολούθησαν άλλα πενήντα επτά που έχουν κάνει πολλές ανατυπώσεις.
----Γνωστότερα στο ευρύ κοινό είναι τα βιβλία όπου αναλύει και κρίνει την Ελληνική πραγματικότητα: "Η Δυστυχία του να είσαι Έλληνας", "Οι Νέοι Έλληνες", "Η Χαμένη Τάξη", "Απολογία ενός Ανθέλληνα", κ.α.
----Πεζά: "Παρ' όλα αυτά", "Μικρά Βήματα", "Το Ημερολόγιο του Καύσωνα", "Τολμηρές Ιστορίες". Φιλοσοφία: "Ο Έλληνας Βούδδας", "Το Απόλυτο και το Τάβλι", "Τρίπτυχο: Επικοινωνία, Αγάπη, Ελευθερία".
----Ποίηση: "Το Βιβλίο των Γάτων", "Ποιήματα 1950-1990", "Λίστες".
----Δοκίμια: "Προσεγγίσεις", "Οδυσσέας Ελύτης", "Τα Πρόσωπα της Ποίησης", "Η Τέλεια Διαδρομή", "Ψηφιακή Ζωή", "Από την Πορνογραφία στα Κόμικς".
----Αυτοβιογραφία: "Από την Μιχαήλ Βόδα στην Σύρου", "Από την οδό Ρήνου στην Ες Στράσε", "Οδός Γαλήνης".
----Το 2004 οι τρεις πρώτοι τόμοι μαζί με έναν ανέκδοτο τεταρτο ("Οδός Παράσχου") και άλλο υλικό, κυκλοφόρησαν σε μία συνολική οριστική έκδοση με τίτλο "Οι Δρόμοι μου".
----'Έχει δημοσιεύσει μεταφράσεις ποιημάτων από Αγγλικά, Γαλλικά, Γερμανικά, Λατινικά κι έχει επίσης μεταφράσει τις "Φωνές του Μαρακές" του Elias Canetti. Έχει μεταφραστεί μόνο σε γλώσσες που δεν γνωρίζει (Ιταλικά, Ισπανικά, Βουλγαρικά, Τουρκικά).
----Το 1962, άρχισε να εργάζεται στη διαφήμιση. Η εταιρία που ίδρυσε το 1965 ανέβηκε γρήγορα στις πρώτες θέσεις της ελληνικής αγοράς. Εκτός από τις επιτυχημένες εμπορικές διαφημίσεις, η εταιρία διακρίθηκε για τις κοινωφελείς πρωτοβουλίες της (π. χ. το σήμα "Δεν ξεχνώ" για την Κύπρο). Το 1983 αποσύρθηκε από την επιχειρηματική δραστηριότητα για να ασχοληθεί αποκλειστικά με το γράψιμο.
----Από το 1979 δημοσιογραφεί: επώνυμες στήλες στα περιοδικά "Επίκαιρα", "4Τροχοί", "Τέταρτο", "Φωτογράφος", "Status", "Odyssey" "RAM", "Car" και στις εφημερίδες "Το Βήμα", "Καθημερινή", "Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία" και "Έθνος της Κυριακής". Ήταν ο πρώτος Έλληνας συγγραφέας που δημιούργησε τηλεοπτικές εκπομπές. Συντόνιζε παλαιότερα την εκπομπή "Μία ταινία - μία συζήτηση". Επανήλθε το 1987 με την εκπομπή "Διάλογοι", το 1991 με τις "Περιπέτειες Ιδεών" και το 1999 με τις "Μεγάλες Παρεξηγήσεις". Στο ραδιόφωνο ανήκε στην ιδρυτική ομάδα του "9.84 FM". Αργότερα είχε εκπομπές και στο Τρίτο Πρόγραμμα της ΕΡΑ. Στο ενεργητικό του έχει δύο δημοσιογραφικά βραβεία (Ιπεκτσί και Μπότση) και δέκα παραιτήσεις.
----Από το 1950 φωτογραφίζει. Έχει δημοσιεύσει δύο φωτογραφικά άλμπουμ, έχει κάνει τρεις εκθέσεις φωτογραφίας και έχει κρατήσει φωτογραφικές στήλες σε περιοδικά.
----Από παλιά ενδιαφερόταν για την τεχνολογία με ιδιαίτερη έμφαση σε αυτοκίνητα και υπολογιστές. Με αποτέλεσμα, πολυετείς συνεργασίες με ειδικές στήλες σε περιοδικά αυτοκινήτου και πληροφορικής. Ήταν επίσης ο πρώτος Έλληνας συγγραφέας που απέκτησε δικό του Τόπο στο Internet (http://www.ndimou.gr).
----Το 1997 το Δημοτικό Συμβούλιο της Ερμούπολης, πατρίδας της μητέρας του, τον ανακήρυξε επίτιμο δημότη. Το 2000 τιμήθηκε για την πνευματική προσφορά του με το βραβείο "Δημήτρης Μητρόπουλος".

.

αρχή σελίδας

Βασίλης Ζαρείφης: Πεζογραφία, Ποίηση

Σύντομο Βιογραφικό: Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1960. Σπούδασε Φυσική στο Πανεπιστήμιο της Αθήνας. Έχει δύο κόρες. Προσωπική σελίδα http://padrazo.blogspot.com

.

αρχή σελίδας

Σταύρος Ζαφειρίου: Ποιητής - Συγγραφέας

Σύντομο Βιογραφικό: Γεννήθηκε το 1958 στη Θεσσαλονίκη, όπου ζει και εργάζεται.
Έχει εκδόσει 8 ποιητικές συλλογές, 1 πεζογράφημα και 3 παραμύθια. Ποιήματα και πεζά του έχουν δημοσιευτεί στα λογοτεχνικά περιοδικά: Το Τραμ, Παρατηρητής, Εντευκτήριο, Το Δέντρο, Ποίηση, καθώς και σε πλήθος εντύπων, μεταξύ των οποίων τα: Ιδεοδρόμιο, Αντί, Γιατί, Πανσέληνος, Επαφή. Ποιήματά του έχουν συμπεριληφθεί σε πολλές ανθολογίες και έχουν μεταφραστεί στα Γερμανικά, Ιταλικά, Γαλλικά, Αγγλικά και Ισπανικά..
Το 1986 μετείχε στην Β΄ BIENNALLE Νέων Καλλιτεχνών της Μεσογείου, που πραγματοποιήθηκε στη Θεσσαλονίκη.
Το 1998 η ποιητική συλλογή του Τα Κατοικίδια ήταν υποψήφια για το βραβείο Ποίησης του Περιοδικού ΔΙΑΒΑΖΩ.
Το 2001 το έμμετρο θεατρικό παραμύθι του Το Καρναβάλι των Ζώων απέσπασε τον Έπαινο του Κύκλου Παιδικού Βιβλίου, ενώ ήταν και υποψήφιο για το βραβείο Παιδικού Βιβλίου του Περιοδικού ΔΙΑΒΑΖΩ. Το ίδιο βιβλίο αποτελεί μόνιμο έκθεμα του Μουσείου Τυπογραφίας του Όφφεμπαχ και συμπεριελήφθηκε στον κατάλογο του Εθνικού Κέντρου Βιβλίου στην Διεθνή Έκθεση Βιβλίου της Φρανκφούρτης το 2002, όπου η Ελλάδα ήταν η τιμώμενη χώρα.
περισσότερα στην ιστοσελίδα του.

.

αρχή σελίδας

Πάνος Ζέρβας: Λογοτεχνία

Σύντομο Βιογραφικό: Νοσταλγώ την εποχή όπου όλες μου οι αρθρώσεις ήταν μαλακές – εκτός από μία. Μου τη δίνει ο παρών χρόνος, όπου όλες μου οι αρθρώσεις είναι σκληρές – εκτός από μία. Δικτυακό τόπος: http://panosz.wordpress.com


.

αρχή σελίδας

Αριστοτέλης Ζωσάκης: Λογοτεχνία

Σύντομο Βιογραφικό: Είμαι 25 χρονών και ζω στην Αθήνα. Έχω τελειώσει Μηχανικός Η/Υ στο Πανεπιστήμιο Πατρών. Από το 2004 κάνω διδακτορικό στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο με γενικότερο αντικείμενο την Επεξεργασία Φυσικής Γλώσσας.
Μ'αρέσει η μουσική και ο κινηματογράφος, μου λείπουν τα ταξίδια, διαβάζω λογοτεχνία αλλά όχι πολύ λόγω περιορισμένου χρόνου, και γράφω όταν έχω έμπνευση και υπομονή. Η επιστήμη και η τέχνη μέσα στο μυαλό μου είναι δυο αντίπαλες δυναμεις που προσπαθώ να τις ισορροπήσω.

.

αρχή σελίδας

Ευγενία Ηλιοπούλου: Ποίηση

Σύντομο Βιογραφικό: Από πιο μικρή ακόμα( είμαι 20 ετών) θέλω να εκφράζομαι γραπτά.. πότε πότε πιστεύω ότι τα καταφέρνω.. ότι ονειρεύομαι είναι μια στιγμή να τα καταφέρνω πραγματικά καλά ή τουλάχιστον ακόμη καλύτερα.. σπουδάζω ελληνική Φιλολογία μήπως και κατορθώσω κάποτε να τιθασεύσω το λόγο, μήπως και καταφέρω να απλωθώ με άνεση στο λευκό των σελίδων. Από την αρχή του ακαδημαϊκού έτους βρίσκομαι στο Μόναχο με ένα πρόγραμμα ανταλλαγής φοιτητών. Όλη μου την υπόλοιπη ζωή ζούσα στην Πάτρα. Το όνομα μου θα το πω κυρίως επειδή μου αρέσει.. λοιπόν με λένε Ευγενία. Ότι μου αρέσει να μαθαίνω είναι κυρίως οι ξένες γλώσσες.. θαυμάζω την Julia Kristeva και τον Romain Gary.. δυστυχώς δεν βρίσκω πολλά να πω για μένα.. άλλωστε τα πιο σημαντικά τα έχω ήδη αναφέρει στο κείμενο μου.. που δεν μπορώ να το κατατάξω..

.

αρχή σελίδας

Φαίδων Θεοφίλου: Πεζογραφία, ποίηση και μετάφραση

Σύντομο Βιογραφικό: γεννήθηκε στη Μυτιλήνη το 1947. Σπούδασε Κοινωνικές Επιστήμες και εργάσθηκε στον τομέα της πολιτικής αεροπορίας ως στέλεχος ευρωπαϊκής αεροπορικής εταιρείας.΄Εγραψε: «Το Δαχτυλίδι του ΄Ηλιου» –Διηγήματα – Μικρή Εγνατία –1981 «Επίμονο Θεώρημα» 25 ποιήματα κι ένα επίγραμμα – Θουκυδίδης-1986 «Ν ο σ τά ν θ η»- Διηγήματα- Νικολαϊδης -1986 « Νυχτερινή Συμφωνία»- Ποίηση- Ελληνοαυστριακό Ινστιτούτο -1988.
«Ο Μικρός Ελληνικός» - Τρεις Λόγοι- Ποίηση – Ελληνικά Γράμματα – 1996. Ελληνική Νύχτα –ποίηση –εκδ. ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ 2005 «Η Λειτουργία της Μήθυμνας» –Ποίηση- Αστερίας- 1994. «Ο Θεός στο καφενείο» –Διηγήματα- Αλεξάνδρεια – 1995. «Ο Τρόφιμος»- Μυθιστόρημα- Αλεξάνδρεια- 2001 «Επταφωνίας Αναγνώσματα» Συμμετοχή με διηγήματα μαζί με τους Γιάννη Μαγκλή, Θ.Δ. Φραγκόπουλο, Αλκυόνη Παπαδάκη, Κωνσταντίνα Δούκα κ.ά. Ελληνικά Γράμματα – 1997. Το σκεπτικό αυτής της έκδοσης ήταν: Η λογοτεχνία στεγάζει διαφορετικές γενιές και νοοτροπίες .
Ο Φ.Θ. συνεργάσθηκε στην ενδεκάτομη έκδοση με τίτλο ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑ –Πανόραμα Ελληνικού Διηγήματος –Αλέξανδρος-2001 που έγινε με την εποπτεία του συγγραφέα Τάσου Αθανασιάδη και του καθηγ.του Παν.Αθηνών Γεράσιμου Ζώρα. Ο Φ.Θ. διηύθυνε για δύο χρόνια το δίμηνο περιοδικό «Αιολίδα» με πολιτιστικά θέματα της Λέσβου και άλλες πνευματικές αναζητήσεις. Μεταφράσεις βιβλίων του: «Το Δαχτυλίδι του ΄Ηλιου» Γερμανικά- εκδ.CMZ VERLAG 1990, «Νυχτερινή Συμφωνία» Πολωνικά. εκδ.BIALA SERIA 1991. «Η Λειτουργία της Μήθυμνας» Πολωνικά εκδ.BIALA SERIA 1992. «Ο Θεός στο καφενείο» Βουλγάρικα, εκδ.ΠΕΛΕΚΑΝ ΑΛΦΑ 1999. «Θάλασσα η Μοίρα μας» Τσέχικα, Εκδ.ODEON 1989. Συμμετοχή με διηγήματα Πρόκειται για μια ανθολογία ελληνικού διηγήματος που επιμελήθηκε το πανεπιστήμιο της Πράγας με την εποπτεία της Μιλένας Φνούκοβα και του Λυσίμαχου Παπαδόπουλου.

.

αρχή σελίδας

Isis: Πεζά ποίηματα

Δικτυακός τόπος: http://isisveiled.wordpress.com

 

 

.

αρχή σελίδας

Δημήτρης Καρύδας: Λογοτέχνης, Δημοσιογράφος.

Σύντομο Βιογραφικό: Γεννήθηκε τον Μάιο του 1963 και από την εφηβική του ηλικία, μαθητής του Λυκείου, ακόμη, έλυσε το πρόβλημα του επαγγελματικού προσανατολισμού του, αφού ασχολήθηκε με τη δημοσιογραφία ερασιτεχνικά στην αρχή και επαγγελματικά από το 1982. Διατέλεσε στέλεχος του αθλητικού τμήματος πολλών πολιτικών εφημερίδων με παράδοση (Καθημερινή, Ελεύθερος Τύπος, Αδέσμευτος Τύπος) αλλά και βραχύβιων εκδοτικών προσπαθειών, όπως οι 24 ΩΡΕΣ. Παράλληλα, πέρασε από τα γραφεία αθλητικών εφημερίδων (ΦΩΣ των ΣΠΟΡ, Φίλαθλος, Φλόγα των Σπορ), περιοδικών (Τρίποντο) και ραδιοφωνικών σταθμών (Seven X, ΕΡΑ Σπορ, Supersport FM). To 1989, με το ξεκίνημα της
ιδιωτικής τηλεόρασης στην Ελλάδα βρέθηκε στο αθλητικό τμήμα του MEGA όπου έμεινε μέχρι το τέλος του 1996. Σήμερα, είναι αρχισυντάκτης αθλητικής εφημερίδας, μεταδίδει αγώνες μπάσκετ στο συνδρομητικό κανάλι Supersport και διευθύνει το εβδομαδιαίο περιοδικό μπάσκετ All Star. Στη δεκαετία του '90 συμμετείχε πολλών εξειδικευμένων εκδοτικών προσπαθειών γράφοντας βιβλία με θέμα την ιστορία του μπάσκετ. Στη λογοτεχνία εμφανίσθηκε τον Δεκέμβριο του 2004 με το πρώτο του μυθιστόρημα το Lucky Strike (εκδόσεις ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΓΡΑΜΜΑΤΑ) και θέμα τις μικρές καθημερινές αποφάσεις που οδηγούν σε μεγάλες αλλαγές στη ζωή. Το μυθιστόρημα αποτλείται από πέντε σπονδυλωτές ιστορίες, οι πρωταγωνιστές των οποίων καταλήγουν σε ένα κοινό επίλογο στη σκιά των Δίδυμων Πύργων το πρωϊνό της 11ης Σεπτεμβρίου. Τον Μάιο του 2006, κυκλοφόρησε το δεύτερο μυθιστόρημα του με τίτλο ''Η πτήση'' (ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΓΡΑΜΜΑΤΑ). Βιβλίο με θέμα τη ''φυγή'' και κεντρικό ήρωα που αναζητά μια καινούργια ταυτότητα και δικαίωμα στην απόλυτη ουτοπική ελευθερία. Μια ελεγεία για τη ''χαμένη γενιά'' της δεκαετίας του '60, στο τρίπτυχο sex, drugs and rock'n'roll και ένα ΄΄ταξίδι'' που διαρκεί μια ολόκληρη ζωή από το Τέξας στην Αθήνα, στο Λονδίνο, στη Μαδρίτη, στην Κωνσταντινούπολη και την Καλιφόρνια. Ενα ταξίδι που αρχίζει και τελειώνει σε δωμάτια φτηνών ξενοδοχείων, με ενδιάμεσες στάσεις γραφεία ραδιοφωνικών σταθμών, συναυλιακούς χώρους και οικολογικά χωριά, την ηχητική υπόκρουση δυνατής ροκ μουσικής και συνοδοιπόρους του βασικού χαρακτήρα δύο ετερόκλητους φίλους, μια αγγλική ροκ μπάντα και πολλές μοιραίες γυναίκες. Βιβλίο αφιερωμένο στη ''συναισθηματική μαφία'' που αντιπροσωπεύει η αντρική φιλία και σε όλα εκείνα που δεν ξέρουν οι γυναίκες για τους άντρες. Μέσα στο 2007, θα κυκλοφορήσει η τρίτη του δουλειά μια συλλογή δέκα διηγημάτων, της οποίας αναζητείται ο τίτλος

.

αρχή σελίδας

Δώρα Κασκάλη: Λογοτεχνία

Σύντομο Βιογραφικό: Ζω εδώ και πολλά χρόνια στην Θεσσαλονίκη. Είμαι ερασιτέχνης φιλόλογος, ενώ ασχολούμαι και δημιουργικά με το λόγο: γράφω διηγήματα, πεζά ποιήματα και θεατρικά. Μέχρι σήμερα δεν έχω εκδώσει δουλειά μου.

 

.

αρχή σελίδας

Σταύρος Κάτσαρης: Διήγημα

Σύντομο Βιογραφικό: Γεννήθηκα τον Ιούνιο του 1978. Έκανα σπουδές ανθοδετικής στη Ελλάδα και την Ολλανδία. Σεμινάρια κηποτεχνίας στην Ελλάδα! Είμαι ιδιοκτήτης ενός ανθοπωλείου στον Πειραιά. Γράφω ερασιτεχνικά...

 

.

αρχή σελίδας

Κατερίνα Κατσίρη: Ποίηση

Σύντομο Βιογραφικό: Γεννήθηκε στην Αρκαδία. Από το 1976 ζει στην Αθήνα. Πολλά ποιήματά της έχουν δημοσιευθεί σε εφημερίδες και λογοτεχνικά περιοδικά. Έχει εκδώσει τέσσερις ποιητικές συλλογές: «ΑΙΩΡΗΣΗ» 2005, «ΜΙΚΡΕΣ ΣΚΙΕΣ» 2006, «ΠΑΓΙΔΕΥΜΕΝΟΙ ΚΥΚΛΟΙ» 2006, «ΑΟΡΑΤΑ ΤΟΠΙΑ» ΕΚΔΟΣΕΙΣ Α.Α. ΛΙΒΑΝΗΣ 2007.

.

αρχή σελίδας

Γιώργος Κεντρωτής: Ποίηση

Σύντομο Βιογραφικό: Γεννήθηκε το 1958 στους Μολάους Λακωνίας. Σπούδασε νομικά και πολιτικές επιστήμες στην Ελλάδα και στη Γερμανία. Ζει και εργάζεται στην Κέρκυρα. Είναι καθηγητής Θεωρίας της Μετάφρασης στο Ιόνιο Πανεπιστήμιο, διδάσκει δε επί έτη ως επισκέπτης καθηγητής σε πανεπιστήμια της Γερμανίας και της Ιταλίας. Έχει δημοσιεύσει πάνω από 50 μεταφράσεις σε βιβλίο (έργα, μεταξύ άλλων, των Αισχύλου, Πλάτωνος, Κικέρωνος, Σολωμού, Μούζιλ, Μπροχ, Ε.Τ.Α. Χόφμαν, Χόφμανσταλ, Χέσσε, Κλέε, Καντίνσκη, Μπέρνχαρτ, Παβέζε, Νερούδα, Μαγιακόφσκη).Έχει εκδώσει βιβλία για τη μετάφραση και κριτικά δοκίμια για την νεοελληνική λογοτεχνία και ιδίως για την Επτανησιακή Σχολή και τον Διονύσιο Σολωμό. Έχει εκδώσει έργα αναφερόμενα στον Νικόλαο Μάντζαρο και τον Διονύσιο Σολωμό και τον κύκλο του. Συνεργάζεται με πολλά λογοτεχνικά περιοδικά. Κυκλοφορεί το μυθιστόρημά του "45 χρόνια βάζω γκολ στους Βάζελους" (Δίαυλος, 2004) και η ποιητική συλλογή του "Με απ' όλα μέσα" (Τυπωθήτω, 2006).
.

αρχή σελίδας

Ίριδα Κούτσα: Ποιητικά Πεζά

Σύντομο Βιογραφικό: Γεννήθηκα στις 23 Αυγούστου 1987 και ζω στην Αθήνα. Σπουδάζω γερμανική φιλολογία και μετάφραση.
Μ’ αρέσει πολύ να γράφω και να ακούω μουσική. Με γιατρεύουν και τα δυο.
Δεν έχω πολλά να πω, το ταξίδι μου μόλις ξεκίνησε. Οι σκέψεις μου είναι πάντα μπερδεμένες και τα όνειρά μου ακόμα θολά. Αλλά έχουν όλα ντυθεί μουσικές διάφανων κρίνων.
Θέλω να ταξιδέψω και να δω τον κόσμο μέσα από χιλιάδες μάτια.
Ο Στάθης είναι κομμάτι της ψυχής μου, δεν είναι πραγματικό πρόσωπο, κι αν μπορούσα να τον ζωγραφίσω θα του φορούσα ένα μεγάλο θλιμμένο χαμόγελο και μπλε μάτια, κι ένα βλέμμα γυάλινο σαν το δωματιάκι του

.

αρχή σελίδας


Κώστας Κουτσουρέλης: Ποίηση, δοκίμιο και μετάφραση

Σύντομο Βιογραφικό: γεννήθηκε το 1967 στην Αθήνα. Σπούδασε νομικά. Έζησε επί σειρά ετών στη Γερμανία.
Ποιητής, δοκιμιογράφος και μεταφραστής, έχει δημοσιεύσει έως τώρα τις ποιητικές συλλογές "Ιστορίες του ύπνου" (2000) και "De arte amandi" (2004). Ποιήματά του έχουν περιληφθεί σε ανθολογίες και έχουν μεταφραστεί σε ξένες γλώσσες. Δοκίμια και άρθρα του δημοσιεύθηκαν στον ημερήσιο και περιοδικό τύπο, ιδίως στις εφημερίδες "Καθημερινή" και "Αυγή" και στο περιοδικό "Νέα Εστία". Στην "Αυγή της Κυριακής" είναι ένας από τους μόνιμους συνεργάτες των σελίδων των "Επισκεπτών", ενώ στο περιοδικό "Πλανόδιον" υπογράφει την στήλη "Δυσπώλητα". Τα κριτικά του κείμενα περιστρέφονται μ.ά. γύρω από το έργο των Δ. Σολωμού, 'Α. Σικελιανού, Κ.Π. Καβάφη, G. Steiner και Π. Κονδύλη.
Ως μεταφραστής έχει αποδώσει στην ελληνική γλώσσα τους "Ύμνους στη νύχτα" του Novalis, την "Ηλιόπετρα" του Οctavio Paz, το μυθιστόρημα του Martin Walser "Η υπεράσπιση της παιδικής ηλικίας" (σε συνεργασία με τον Πάνο Σιμιτό), ποιητικά και άλλα κείμενα των William Shakespeare, Rainer Maria Rilke, Gottfried Benn και Heiner Müller. Ακόμη, ιστορικά και φιλοσοφικά έργα των Werner Sombart, Hans Freyer, Wilhelm Mühlmann, Hans Urs von Balthasar, Karl Marx και Friedrich Engels κ.α. Την πενταετία 2001-2006 δίδαξε λογοτεχνική μετάφραση στο Ευρωπαϊκό Κέντρο Μετάφρασης. Είναι μέλος της Επιτροπής των Κρατικών Βραβείων Λογοτεχνικής Μετάφρασης. Δικτυακός τόπος: http://www.koutsourelis.gr

.

αρχή σελίδας

Δημήτρης Π. Κρανιώτης: Ποίηση

Σύντομο Βιογραφικό: Ο Δημήτρης Π. Κρανιώτης είναι Ιατρός Ειδικός Παθολόγος και ποιητής από τη Λάρισα. Γεννήθηκε το 1966 στο Νέσσωνα Λάρισας και κατάγεται από το Στόμιο Λάρισας, όπου μεγάλωσε. Σπούδασε στην Ιατρική Σχολή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Έχει ιδιωτικό ιατρείο στη Λάρισα, ενώ διδάσκει και στα ΤΕΙ Λάρισας. Είναι εκλεγμένος Ταμίας Δ.Σ. του Ιατρικού Συλλόγου, Αντιπρόεδρος της Ένωσης Λογοτεχνών Συγγραφέων Λάρισας, Διευθυντής Σύνταξης του περιοδικού «Ιπποκράτης» του Ιατρικού Συλλόγου Λάρισας και μέλος της συντακτικής επιτροπής των λογοτεχνικών περιοδικών «Γραφή» (του Πολιτιστικού Οργανισμού Δήμου Λαρισαίων) και «Πνευματική Λάρισα» (της Ένωσης Λογοτεχνών Συγγραφέων Λάρισας).
Είναι μέλος της Εταιρείας Ελλήνων Λογοτεχνών, της Διεθνούς Εταιρείας Ελλήνων Λογοτεχνών και παγκόσμιων λογοτεχνικών οργανισμών (World Academy of Arts and Culture, International Writers and Artists Association , United Poets Laureate International, International Society of Poets, Poetry Society of America, Academy of American Poets, κλπ.)

 

ΣΤΕΙΛΤΕ ΚΕΙΜΕΝΑ ΣΑΣ ΓΙΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ, ΓΙΝΕΤΕ ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ ΜΑΣ

Αγαπητοί αναγνώστες.
Μπορείτε να στείλετε κείμενά σας στο stachtes@2stratos.com συνοδευόμενα από ένα σύντομο (προαιρετικό) βιογραφικό. Κάποια φωτογραφία που να σας εκφράζει είναι επίσης καλοδεχούμενη. Χαρακτηρίστε τα κείμενά σας, είτε σαν ποίηση, πεζό, δοκίμιο κ.α. Μπορείτε βεβαίως να τα στέλνετε και άτιτλα!
Κάποια κείμενά σας μπορούν να δημοσιευτούν στην κύρια σελίδα κάποιου τεύχους αν το κρίνουμε εμείς, και μετά από έγκριση δική σας.

αρχή σελίδας

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Copyright©Logo - contents may be copied. Editor, Designer-Owner : visual artist Stratos Fountoulis / copyright©Λογότυπο "Στάχτες" -τα κείμενα μπορούν να αντιγραφούν. Υπεύθυνος έκδοσης και σχεδίασης ο Στράτος Φουντούλης

 

Εδρα Περιοδικού: Βρυξέλλες / Brussels, Belgium